texas sjokoladekake



Fredagskake på jobben, og denne gangen var det min tur. Det er ikke akkurat min favorittsyssel å bake, særlig til så mange, da har jeg null fantasi. Da blir det å ty til denne gamle schlägeren som min mor i sin tid fikk fra en amerikansk venninne. Saftig og holdbar er den, og rekker til et helt menasjeri.

Til en stor langpanne:
4,5 dl vann
400 g smør (eller margarin)
9 dl sukker
9 dl hvetemel
8 ss kakao
2 ts natron
1 ts salt
4 egg
2,5-3 dl lettrømme

Sett ovnen på 180 grader.

Kok opp vann og smør i en stor gryte.


Bland det tørre i en bolle



og pisk sammen egg og rømme i en annen.


Ta gryten fra varmen når smøret er smeltet
 og pisk inn eggeblandingen og så melblandingen. 


Hell røren i en bakepapirdekket langpanne.
 Ha langpannen midt i ovnen og la den stå 25-30 minutter,
 til den såvidt en gjennomstekt (sjekk med bakenål). 

La den avkjøle noe før glasuren has på. 

Den lages slik:

100 g smør
Ca 350 g melis
4 ss kakao
6 ss melk
1 ss vaniljesukker


Rør sammen i en gryte over svak varme til smøret smelter og det blir en glatt røre. Bruk gjerne en visp til dette. Bre over kaken og ha på evnt pynt etter ønske. Klassisk er nonstopp og seigmenn, eller kokos/hakkede mandler, eller syntetisk "jålepynt". Oppbevar kaken kjølig. Den smaker best om den lages en dag i forveien.


Kommentarer