delfiakake



En mektig klassiker til julekaffen. Utgangspunktet er oppskriften på Delfia-pakken. Jeg valgte mye 70%-sjokolade gjør at den ikke er like mektig (les: kvalmende) :)

2 egg
3 ss sukker
250 g delfiafett
200 g 70% sjokolade
50 g kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
Per kjeks
Marsipan
Mandler/nøtter
Geletopper


Pisk egg og sukker til eggedosis.



Smelt delfiafett og sjokolade over vannbad og rør inn kaffen. 
(Jeg smeltet dem hver for seg, men vet ikke helt hvorfor:))


Bland med eggedosisen. 
Se til at det blir godt blandet. Kle en brødform med bakepapir. 

Hell et lag sjokolademasse i formen. 
Legg lagvis med kjeks, sjokolade, marsipan og geletopper i formen.
 Avslutt med et lag sjokolade og pynt med geletopper og nøtter. 
Dekk til med plast og sett formen kaldt. 


Skjæres i tynne skiver og nytes med kaffe eller iskald melk.


Kommentarer