En mektig klassiker til julekaffen. Utgangspunktet er oppskriften på Delfia-pakken. Jeg valgte mye 70%-sjokolade gjør at den ikke er like mektig (les: kvalmende) :)
2 egg
3 ss sukker
250 g delfiafett
200 g 70% sjokolade
50 g kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
Per kjeks
Marsipan
Mandler/nøtter
Geletopper
Smelt delfiafett og sjokolade over vannbad og rør inn kaffen.
(Jeg smeltet dem hver for seg, men vet ikke helt hvorfor:))
Bland med eggedosisen.
Se til at det blir godt blandet. Kle en brødform med bakepapir.
Hell et lag sjokolademasse i formen.
Legg lagvis med kjeks, sjokolade, marsipan og geletopper i formen.
Avslutt med et lag sjokolade og pynt med geletopper og nøtter.
Dekk til med plast og sett formen kaldt.
Skjæres i tynne skiver og nytes med kaffe eller iskald melk.
Kommentarer
Legg inn en kommentar