fårikål med chili & allehånde



Jeg fant flotte stykker lammekjøtt uten for mye fett og fikk dermed lyst på fårikal. Jeg begynte ifjor med å eksperimentere litt vedrørende krydringen og her er årets vri på den tradisjonsrike gryten. Smaken ble litt "rundere", men ikke veldig markant av noen av tilsetningene. Veldig godt fornøyd med resultatet.

2 kg fårikålkjøtt
1,5 kg kål i båter (eller mer om man har plass i gryten)
2 ss smør
1 stor purre i skiver, 1-2 cm (eller en gul løk i biter)
1 hel hvitløk delt i fedd (behold skallet på)
1 chili i tynne skiver
2-3 ss hel pepper
1 ss hel allehånde
Ca. 2 ts salt
6 dl vann
Persille
Tyttebærsyltetøy

Ha smøret nederst i en stor gryte og legg et lag med kjøtt 
(gjerne de bitene med mest fett og ben). 
Strø på et lag med salt, ca. 1/2 ts og godt med pepper og allehånde. 
Ha også halvparten av hvitløksfeddene og purren oppå kjøttet. 


Et lag kål over dette, med salt, pepper, allehånde og halvparten av chilien.
 Så et lag kjøtt mm. og et lag kål mm. på topp. 
Hell over vannet og sett på tett lokk. Kok opp, og la putre et par timer. 



Server med persilledryss, tyttebærsyltetøy og kokte poteter. 
Velbekomme!

Kommentarer