Deilig tradisjonsrik høstrett når røttene er på sitt beste. Helt uten fiksfakserier denne gang. Jeg synes det er godt når gryten får kokt såpass lenge at grønnsakene faller litt sammen. Jeg elsker rotgrønnsaker, så velger å ha relativt lite poteter i forhold til kjøtt og røtter.
1 kg høyrygg av okse, uten alt for mye ben
2 ss olje
1 stor gul løk
1 liten kålrabi
3 gulrøtter
2 pastinakker
1/2 sellerirot
3 store poteter
2 buljongterninger
6-7 dl vann
Salt og pepper
2-3 ss soyasaus
Hakket persille
Flatbrød
Ripsgele/tyttebærsyltetøy
Skjær kjøttet i terninger på ca. 2x2 cm.
Brunes på sterk varme i olje, også benstykkene.
Bruk gjerne jernpanne. Stek kjøttet i flere omganger.
Ha det i en stor gryte. Kok ut pannen og ha dette over kjøttet i gryten.
Tilsett løken, i litt store terninger, buljongterningen og 6 dl vann.
Kok opp og la kjøttet putre en halvtimes tid.
Imens skjæres grønnsaker i terninger.
Ha så i røtter og poteter over i gryten.
Kok videre en times tid til grønnsakene er myke.
Smak til med salt, pepper og soyasaus.
Klipp rikelig persille over ved servering. Serveres med flatbrød og ripsgele.
Kommentarer
Legg inn en kommentar