andebryst med ketjap & stapper



Dette be kjempegodt. Kom over veldig billig fryst andebryst som jeg la til tining i kjøleskapet. Den hadde fortsatt ikke tint skikkelig til igår, så da ble det and på en mandag eller fest på en hverdag. Da jeg har skjønt at man gjerne skal servere en søtlig saus til and (og ikke er spesielt dreven i sausekoking) gjorde jeg det enkelt og helte en av mine favoritter, ketjap manis, over ved servering. Perfekt. Har aldri tilberedt andebryst før, men dette skal jeg lage igjen. 


Til 3-4 personer:

2 andebryst
Salt og pepper
-
1-2 ss smør
1 pose sjalottlauk
Salt og pepper
-
2 søtpoteter
1/2 terning grønnsaksbuljong
50-75 g smør
Flaksalt
Sort pepper
Sitronsaft
-
1 pakke frosne erter
Smør
Flaksalt
Pepper
Tørket eller frisk kjørvel (valgfritt)
-
Ketjap manis (søt soyasaus)


Begynn med å rute fettet på brystene med en skarp kniv.
Salte og pepre og legg dem med fettet ned i kald stekepanne (uten tilsatt fett). 
Skru platen på middels høy varme og stek til "skinnet" har fått farge. 
Brun det også kjapt på den andre siden. 



Legg brystene i en ildfast form, hell det smeltede fettet over, 
og stek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. 
La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.


Rens og del sjalottlaukene i båter (hver i 4) og stek på svak varme i litt smør. 
Litt salt og pepper på ved servering.


Skrell og skjær søtpotetene i terninger. 
Kok dem i litt vann med buljongterningen til de blir myke. 
Hell så fra vannet. Mos dem og tilsett en god klatt smør 
og smak til med et par klyper flaksalt, kvernet pepper og skvis sitron.


Kok ertene i litt vann i et par minutter. 
Sil av vannet, mos ertene og rør inn smør. 
Smak til med flaksalt, pepper og gjerne litt kjørvel.





Kommentarer