Disse rundstykkene finnes det utallige oppskrifter på, men jeg har ikke sett denne varianten. Jeg fant ut at jeg skulle teste å lage dem med en skarp liten osterest jeg gjerne ville bli kvitt. Det gjorde dem neppe sunnere, men deilig som tilbehør til en suppe eller tekopp, i tillegg til frokosten og i matpakken. De er så utrolig kjappe og lage og veldig gode varme som kalde.
250 g cottage cheese
2 store egg
250 g lettkokte havregryn
2 ts bakepulver
Et par klyper flaksalt
Ca 50 g revet ost med mye smak
Sett ovnen på 200 grader.
Bland cottage cheese og egg med stavmikser, foodprosessor e.l.
Rør inn revet ost.
Bland det tørre og ha dette i.
Kjør litt til så havregrynene kuttes opp litt og alt blander seg.
Bruk gjerne to fuktige skjeer og forme 9 rundstykker
som settes på en bakepapirkledt stekeplate.
Stekes midt i ovnen i 20 minutter.
Det var det hele. Kan gjerne fryses.
Kommentarer
Legg inn en kommentar