Ganske utrolig at jeg ikke har lagt ut oppskrift på denne før, da dette er noe jeg ofte lager, både på kikerter og diverse bønner. Fremgangsmåten er ganske så lik uansett. Hummusen må gjerne lages en stund før den skal nytes så smakene setter seg litt. Digg som tilbehør til det meste av kjøtt og fisk, og som dipp til grønnsaker og annet snack. Jeg kan til og med finne på å maule det "bart".
Litt av vannet
Saft av en halv sitron, ca
2-3 hviløksfedd, hakket
Evnt litt mer vann
2 ss tahini
Et par klyper flaksalt
Litt svart pepper
Sil av det meste av vannet fra kikertene og ha dem over i en liten gryte eller noe annet med rette kanter (f.eks. beholderen til stavmikseren).
Tilsett vannet/laken (et par ss), sitronsaften og hvitløken
og kjør med stavmikseren til en kremete masse.
Mulig det må litt mer vann til for å få til det.
Bland inn et par spiseskjeer tahini og smak om du trenger mer sitron.
Smak så til med salt og pepper.
Kommentarer
Legg inn en kommentar