laks på kålseng



Man tager hva man haver; litt kål, en gammel appelsin og et ferskt laksestykke. Enkelt, sunt, friskt og veldig godt. Og ikke minst veldig rimelig. Hva mer kan man vel forlange av et måltid?

1 laksebit ca 125 g
Sitronpepper
1/4 kålhode
1/4 rødløk
Litt olje
1/2 paprika
3 vårløk
2 fedd hvitløk
Saft av en appelsin
Litt soyasaus
Flaksalt
Pepper
Hakket bladpersille

Strimle kål, paprika og rødløk. Fres dette i litt olje til det mykner. 

Tilsett skivet vårløk og hakket hvitløk og fres litt til. 


Ha saften fra appelsinen i og kok opp. 
Smak til med soyasaus, salt og pepper. 

Krydre laksen med sitronpepper og stek den i en egen panne et par minutter på hver side. 
Den er best om den er litt rå i midten.


 Dander laksen oppå grønnsakene og dryss over persillen.

Kommentarer