reker saganaki


Litt Hellaslengsel her en regntung juliettermiddag i coronatiden. Etter min mening en av de beste rettene Hellas har å by på. Den smaker sol og sommer. Strengt tatt skal det vel være ouzo i den, men i mangel av det får man eksperimentere eller bare bruke hvitvin. 


500 g kokte reker eller rå scampi/argentinske reker 
2 ss olivenolje
2 sjalottløk eller 1 gul løk
3 fedd hvitløk
1/4 fennikel eller 1ts fennikelfrø
1/2 chili, fersk eller 1/2 ts flak
1 rød eller gul paprika (valgfritt, mest for ekstra grønnsaker)
1 god klype oregano
1 dl hvitvin (eller en klunk ouzo/vermuth)
1 boks hele tomater
Nykvernet sort pepper
evnt. salt
evnt sukker
1 blokk fetaost
1 neve bladpersille, dill eller basilikum

Begynn med å rense reker/scampi. 

Ha oljen i en vid gryte eller sautepanne. Hakk chili, løk, hvitløk og  evnt. fennikel. Fres dette til det blir mykt. Ha oppi oregano og vin/ouzo og kok væsken litt inn. Ha så i tomatene, inkl sausen. La det hele putre i 10 minutter. Smak til med pepper, sukker og evnt. salt. Forsiktig med sistnevnte om kokte reker benyttes. Tilsett feta i biter og rå scampi/reker og putre 2 minutter. Brukes kokte reker tas de i helt til slutt. Server med urtehakk (dill etc.) og brød om det er ønskelig.

Kommentarer