sitruskalkun med ertemos



En fargerik, kjapp og deilig rett. Gurkemeien er mest for fargens skyld (det kommer ikke så godt frem på bildene), men så er den jo også så veldig sunn. Jeg serverte ajvar til, denne mest for smaken, da jeg synes det er nydelig sammen med ertemos. Tipper man kan bytte ut kalkun med kylling, svin eller torsk med hell.

Middag til 2

250-300 g kalkunfilet i terninger
Saften av en halv sitron (eller noen sprut av sitronjuiceflasken)
Et par klyper flaksalt
Sort pepper
Noen skjeer kikertmel (funker sikkert fint med hvetemel også)
Noen dryss gurkemeie
2 ss olje
1 pose frosne erter
Et par ss vann
1 klype flaksalt
Sort pepper
Ca. 1 ss Tine kremost m/urter (eller liknende)


Ertene kokes opp med vannet og moses sammen med osten. 
Smak til med salt og pepper.

Ha kalkunbitene i en bolle og skvis over sitron. 
Salte og pepre, og blad så i melet og gurkemeien. 
Resultatet er nå litt grøtete.
(Jeg kom på ideen med gurkemeie etter dette bildet, så strødde det på i pannen)

Stek bitene i varm olje til de er gylne på alle sider og stekt igjennom. 
Dette tar maks ti minutter.



Server gjerne med ajvar og en klatt (mager) kesam. 
Alternativt en tomatsalat.



Kommentarer