Stekt sei er fantastisk godt. Denne varianten har jeg laget noen ganger i det siste for å få brukt opp all squashen jeg har fått av en venninne. Man kan selvsagt bruke squash til mye annet også (noe jeg gjør), men det var noe med denne kombinasjonen da:)
Til 2 personer:
4-500 g seifilet
1 lime, revet skall og saft
Litt salt
Pepper
1 ss olje
1 ss smør
Litt ketjap manis (søt soyasaus)
-
1 ss olje
1-2 ts sesamolje (tar på sump - elsker sesamolje)
3 fedd hvitløk
1/2 purre eller 2 vårløk
1 squash
1/2-1 pk frosne aspargesbønner
2 tomater
Salt
Pepper
2 ss ketjap
-
Limebåter og persille
1 squash
1/2-1 pk frosne aspargesbønner
2 tomater
Salt
Pepper
2 ss ketjap
-
Limebåter og persille
Del fileten i passe stykker.
Vask og riv limen. Krydre seifileten med salt, pepper og revet lime.
Hakk hvitløk og del opp purre og squash. Stek dette i oljene.
Ha i ternet tomat og aspargesbønnene. Stek til dette har myknet.
Smak til med salt, pepper, limesaft og ketjap manis.
Stek fisken i olje og smør i maks et par minutter til den såvidt er gjennomvarm og fløyelsmyk.
Fordel grønnsakene på to tallerkener og legg fisken oppå.
Litt søt soyasaus over fisken.
Server med limebåter og persilledusker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar