nyttårsdessert - dronning Maud


Lette etter min mormors sherrydessert etter flytting, men uten hell. Dermed ble det dronning Maud pudding i stedet etter vill googling. Denne er stjålet fra MatPrat. Neste år blir det muligens brukt sherry i stedet for portvin. Rester av julens brente mandler ble hakket og servert ved siden av for litt krønsj.

Til 8 pers:

5 eggeplommer
5 ss sukker
5 plater gelatin
1/2-1 dl portvin/sherry
6 dl kremfløte (laktosefri her i gården)
200 g 70% sjokolade
Bringebær
Brente mandler (valgfitt)



Legg gelatinen i bløt i kaldt vann (følg instruksen på pakken)

 
Pisk eggeplommene med sukkeret til stiv eggedosis

Pisk kremfløten stiv i en annen bolle.
Smelt gelatin på svak varme med litt av vinen. Pisk så dette inn i eggedosisen.
Bland så inn krem og smak til med portvin/sherry.

Riv en av sjokoladeplatene på rivjern.
Legg lagvis kremen og revet sjokolade i en eller to serveringsboller (eller porsjonsskåler) og sett kald i 3-4 timer.

Resten av sjokoladen smeltes i vannbad 
og legges så tynt utover et brett med bakepapir som blader e.l. Avkjøl.

 Server desserten med friske bringebær, "sjokoladeblader"

 - og hakkede rester av kaffebrente mandler.

Kommentarer