Et innfall da jeg skrelte reker til fiskekabareten i julen var å fryse ned rekeskallene for å lage suppe/kraft senere. Har tidligere også hatt slike planer, men denne gangen ble det altså gjennomført (og en deilig suppe ble det).
Forrett til 4:
Rekeskall etter ca 800 g reker
2 ss nøytral olje
1 banansjalottløk (eller 2 vanlige)
1 skive selleri
Noen persillekvister
Et dryss karri
1 stor ts tomatpuré
1-2 ss smør
1 stort hviløksfedd
1/2 rød chili (inkl. litt til pynt)
1,5 dl cava (evnt. hvitvin)
Vann
2 dl kremfløte
Salt og pepper
Sitronsaft
Til servering:
Bladpersille
(Dill)
Lime
Rød chili
2-3 scampi pr. pers (eller noen reker)
Strimle sjalottløk og skjær selleri i små terninger.
Fres halvparten av sellerien sammen med løken, persillestilkene og litt karri.
Ha i rekeskallene og tomatpuréen og fres et minutt til.
Ha i vann til det dekker rekeskallene, litt strimlet chili og kok ca 25 minutter.
Sil fra rekeskallene.
Ha en smørklatt i gryten og fres resten av sellerien
sammen med et hakket hvitløksfedd.
Ha i rekekraften og kok inn til ca 1/2 liter.
Tilsett vinen og fløten og kok inn til det tykner.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skrell scampiene og la dem trekke ca 1 minutt i suppen til de skifter farge.
(Kokte reker/scampi has i rett før servering)
Ha i hakket bladpersille.
Serveres med en limebåt, litt dill og chilidryss.
Kommentarer
Legg inn en kommentar