Juleøl frister ikke i februar, så for å slippe å måtte tømme ut julerestene havnet den i denne gryten, basert på diverse oppskrifter "der ute". Langtidskoking på denne, så egner seg mest som helgemat.
1 kg flatbiff
2-3 ss olje
Salt
Pepper
1 ss hvetemel
1 nett sjalottløk
3 dl vann
1 buljongterning
1/2 liter juleøl (eller annen mørk øl)
1 stor ss tomatpure
3 laurbærblad
1 ss worchestershire sauce
1 persillerot
3 gulrøtter
1 bit sellerirot
Skjær kotteti terninger ca. 2,5x2,5 cm.
Brun dem i olje (ca. en fjerdedel i pannen av gangen). Salte og pepre.
Ha kjøttet over i en større gryte og strø over melet.
Rens løken, evnt del store i to,
brun dem i samme panne som kjøttet og hell over vannet.
La det koke noen minutter.
Ha ølet og løken med vannet over kjøttet i gryten. kok opp.
Tilsett laurbær, worchestershiresauce og tomatpuré.
Rens og del grønnsakene. De små terningene er selleriroten.
La det hele putre på lav varme i 2-3 timer eller mer.
Smak til med salt, pepper og evnt. mer worchester sauce.
Serveres med persilledryss og god potetmos (f.eks. av mandelpotet) eller ris.
Kommentarer
Legg inn en kommentar