600 g poteter (jeg beholder skallet på)
1 søtpotet
1 pastinakk
(i tillegg evnt. eddo/sellerirot)
(i tillegg evnt. eddo/sellerirot)
1 pk kremfløte/matfløte
(Litt maizena om man bruker matfløte)
1/2 buljongterning (okse- eller grønnsak-)
1 dl vann
3-6 hvitløk, hakket
Salt og pepper
Ca. 100 g gulost (gjerne med litt smak) revet eller i skiver
Vask og rens poteter. Skjær dem i ca. 4 mm skiver og ha dem i en litt stor gryte. Ikke skyll potetskivene så stivelsen forsvinner. Skrell pastinakk og skjær i samme tykkelse. Det samme med evnt andre røtter. Skrell og skiv søtpotet og ha i samme gryte. Dvs det kan være lurt å vente noen minutter med søtpotetskivene da de lett koker i stykker. Hell over fløten, 1 dl vann, smuldre buljongterningen og kok opp. Væsken skal rekke opp til toppen av potetene/røttene. La det putre til potene er møre. Ha gjerne i litt maizena om det virker litt sausete (dette gjelder mest ved bruk av matfløte). Smak til med salt og pepper.
Hell over i en ildfast form, bre over ost og stek midt i ovnen i ca 25 minutter til det putrer godt og osten blir gylden.
Hell over i en ildfast form, bre over ost og stek midt i ovnen i ca 25 minutter til det putrer godt og osten blir gylden.
Kommentarer
Legg inn en kommentar