Ratatouille tar ganske lang tid å lage. Derfor er det lurt å lage mye så man kan fryse ned litt. Dette er perfekt følge til det meste av kjøtt (særlig til lam) og fisk (veldig gjerne også til fiskekaker).
1 stor porsjon:
3-4 ss olivenolje3-4 gule løk
3-6 store hvitløksfedd
2 mellomstore squash
2 auberginer
2 store paprikaer (gjerne ulik farge)
2 bokser hele tomater
(1 dl hvitvin/evnt litt sitronsaft)
Noen gode klyper tørkede urter (oregano/timian/basilikum)
Salt og pepper
Hakket bladpersille og basilikum
Grønnsakene renses og vaskes.
Begynn med å skjære auberginen i skiver (ca 12 mm) og salte dem.
La dette stå mens andre forberedelser gjøres.
Del paprikaene i to og fjern stilk og frø.
Sett under grill i ovnen noen minutter til de blir svarte.
Legg dem så i plast ca 5-10 minutter. Da er det lett å pille av skallet.
Løken skjæres i skiver og hvitløken hakkes.
Ha dette i en stor gryte eller wok sammen med oljen.
Fres til dette blir mykt.
Del squash i to på langs og ca 8 mm skiver til halvmåner.
Auberginene skylles og skjæres i biter.
Ha squash, aubergine og urter oppi sammen med løken
og fres videre til alt blir mykt. Det skal ikke blir brunt.
Her hadde jeg i vin (mest fordi den trengtes brukes opp).
Del paprika i litt store biter.
Tøm så over boksene med tomat. Tomatene kan gjerne deles litt.
La det nå stå og putre minimum en halv time.
Smak til med salt, pepper og gjerne litt sitronsaft.
Ha over de hakkede urtene før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar