grillet geirlauk



Vi har de seneste årene hatt haugevis av en løkvekst som egentlig mest er til pest og plage. Fikk det for meg å smake på en liten bit nå, da de på denne tiden ser ut som en mellomting mellom vårløk og gress og nærmest spiselige ut. Det smakte egentlig som purre og etter litt googling tok jeg sjansen på at de var spiselige (og siden vi fortsatt lever i beste velgående tipper jeg også at de er det). Dermed ble de ekstra tilbehør til den planlagte grillede indrefileten av kalv. Da er det bare å glede seg til neste år, for neste gang vi er på hytta har de nok blitt litt for trenete.

Til dette trenger man:
Aluminiumfolie eller -form
God olje(gjerne oliven)
Flaksalt
Sort pepper
En "bunt" pipeløk/geirlauk (eller hva det nå er)


Skyll og del løken. Ha olje i formen og ha i løken, salt og pepper. 
Snu litt på løken så oljen kommer til overalt. Sett formen på grillen. 
Løken trenger ikke mange minuttene. Vend på dem jevnlig så de ikke blir brent.


I dag servert med mors bearnaise, grillet asparges og tomat.

  

Kommentarer