karrisild



I vår familie er vi veldig glad i sild. Dette spises som regel kun i romjulen. Vi starter alltid julen med tomatsild og sursild på lille julaften og lager nye sorter gjennom julen etterhvert som det blir tomt. Dette året ble denne karrisilden en del av julebordet. Kan med fordel lages noen timer før servering så smakene får satt seg.


3-4 kryddersildfileter (sjekk om de bør vannes ut)
1 ss olje (eks. raps-)
1 ss "norsk" karri
1 dl majones
1 dl rømme eller creme fraiche
1-2 ss 7% eddik
1-2 ss sukker
En klype flaksalt
Sort pepper
2-3 ss kapers
2-3 ss hakket sylteagurk
1 liten rødløk
1 eple


Rør sammen olje og karri i en bolle.
 Tilsett majones og rømme/creme fraiche. 
Smak til med eddik og sukker, ørlite salt og pepper.

Sildefiletene skjæres i smale skiver, ca 7 mm. 


Løken hakkes og eplet skjæres i små terninger. 
Alt blandes så i "sausen". 

Settes kaldt til servering. 

Kommentarer