langtidskokt kalveskank à la jul



Hadde både kalveskanker og mandariner som var litt på overtid og dermed ble denne gryten skapt. Utkokingen av stekepannen luktet skikkelig gløgg, med rødvin og kanel i tillegg til sitrusfruken. Her fikk jeg også brukt opp andre slappe grønnsaker i grønnsaksskuffen. Supert med litt opprydding nå før jul. Alt havnet oppi en crockpot. Leirgryte eller en ildfast gryte går også helt fint å bruke med litt forkortet koketid.

Til 4-5 pers.
2 ss olje
1200 g kalveskank i skiver
Salt/pepper
2-3 ss tomatpure
1 glass rødvin
1,5 dl vann
3 mandariner
2-3 laurbærblad
1 kanelbark
3 gulrøtter
3-4 sjalottløk (evnt den løken man har)
1 rød paprika
1 fennikel
2-6 hvitløksfedd
Bladpersille



Kalveskankene tørkes, saltes og pepres og brunes i stekepannen i litt olje.
Legges til side.


Pannen kokes ut med, vann, vin og mandarinsaft. 
Kokes noen minutter sammen med tomatpure, laurbærblad og kanelstangen.

Fennikel, gulrøtter, løk, hvitløk og paprika renses og kuttes i passe biter.


Legg grønnsaker og kjøtt lagvis i crockpoten eller en ildfast gryte.
"Sausen" helles over. Sett på lokk.
Kokes på lav varme i 6-8 timer eller høy varme i 4 timer.
Brukes ildfast gryte/römertopf tenker jeg 3 timer ved 200 grader er passe.


Hakket bladpersille må til. Her servert med kokt mathvete.


Kommentarer