maissufflé (maispudding)



Det ultimate tilbehør til nyttårskalkun. Planlegg slik at den akkurat er ferdig når kalkunen står på bordet.

Til ca. 8 pers
2 store bokser (gode) maiskorn inkl væsken
ca 3 dl kremfløte
3 ss smør
3 ss hvetemel
4 egg

Skill eggene og ha hvitene i en bolle. Stivpisk disse. 
Mål opp laken fra maisen og fyll på med fløte til det blir 4 dl. 


Lag hvit saus ved å smelte smøret i en gryte, rør inn melet og spe med væsken, litt av gangen. 
La blandingen småkoke noen minutter.
Den vil skille seg litt som på bildet. 


Bland i maisen. Salte og pepre.
Rør inn eggeplommer og bland inn stivpiskede hviter.

Ha i form og stek ca 40 min. ved 200 grader.

Server maispuddingen så snart den er ute av ovnen, sammen med kalkun, stuffing, saus og ønskede grønnsaker. Rips- eller aroniagele er godt til (eller tyttebærsyltetøy, som mer likner amerikansk tranebær).



Kommentarer

Legg inn en kommentar