rødkål



Vi spiser ikke ribbe til julemiddag så derfor har jeg ikke laget rødkål selv tidligere. Er vokst opp med hjemmelaget rødkål, men har vært sånn nogenlunde fornøyd med den på pose. Hadde likevel lyst til å prøve meg på rødkål til medisterkakene til årets julelunsj. Etter litt saumfaring på nettet ble dette resultatet utfra hva jeg hadde av ingredienser.

3/4 rødkål
2-3 ss smør
1 kanelbark
2 stjerneanis
4 allehånde
2-3 laurbærblad
Litt salt
Sort pepper
3 ss aroniagele (evnt solbærsaft)
0,5 dl rødvin
1-2 ss kalvefond
1,5 dl vann
3 ss rødvinseddik 
3 ss demerarasukker (eller annet sukker)
+mer evnt mer salt, sukker og eddik for tilsmaking

Kålen deles i båter som igjen skjæres i tynne strimler på tvers. 
Ha den i en gryte sammen med smør og krydder. 
Dette freses litt til det faller litt sammen. 


Tilsett det øvrige og la det koke på svak varme en times tid. 
Av med lokket på slutten for å få kokt inn kraften.

Smak til om det trengs mer sødme eller syre.

Kommentarer