Fikk ikke spist opp fiknene til jul så da var det på tide å lage den fikenmarmeladen jeg så lenge har tenkt på å lage. Rakk da ikke å bli julegave, men kan være greit å ha noen i bakhånd. Oppskriften fant jeg på Trines matblogg. Oppskriften fulgte jeg til punkt og prikke for en gangs skyld:)
250 g tørket fiken
1,5 dl bløtevann
Saft av en halv sitron
1 stjerneanis
1 kanelstang
200 g sukker
2 ss portvin (kan sløyfes)
Skill fiknene fra hverandre dekk dem med kaldt vann.
Bløtlegg i 4-8 timer (tipper mine fikk 6 timer, tok ikke tiden).
Ta vare på 1,5 dl av bløtevannet.
Fjern stilkfestet og del fiknene i små biter.
Ha dem i en gryte sammen med bløtevannet, sitronsaften og krydderne.
La det putre i 20 minutter.
Tilsett sukker og portvin og putre videre til det har tyknet, ca 15 minutter.
Ha marmeladen over på helt rene glass med tett lokk. Avkjøl på benken og oppbevar glassene kjølig. Marmeladen kan gjerne nytes samme dag, men tåler også lang oppbevaring. Serveres til smaksrike oster.
Kommentarer
Legg inn en kommentar