Vanligvis serveres denne som forrett på julaften, men den er nesten for god til å ikke spise oftere. Dessuten er den både enkel og rimelig, og ikke minst veldig god. Er litt usikker på opphavet til denne oppskriften.
2 poser selskapserter (700 g til sammen)
4 middels store sjalottløk
4-5 ss smør
2 terninger buljong (kylling- eller grønnsaks-)
1,2 liter vann
2 dl fløte
Salt og pepper
Til servering: creme fraiche, lodderogn (rød) og gressløk
Hakk sjalottløk, fres den i smøret i en stor gryte på middels varme.
Den skal kun bli myk, ikke få farge.
Ha oppi ertene (de kan gjerne være frosne), buljongterningene og vannet.
Kok opp.
Bruk en stavmikser eller foodprosessor eller liknende for å jevne suppen.
Tilsett fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Serveres med en klatt creme fraiche, lodderogn og noen gressløkstrå.
Kommentarer
Legg inn en kommentar