baconsvøpt kveite på grill



Årets første fisk på grill. Endelig nydelig vårvær og da er vi raske med å tilberede middagen ute. Her er bacon rundt fisken så den ikke fester seg til grillristen. En lett grønn salat var egentlig nok til for meg, andre koste seg med søtpotetmos i tillegg.


Pr. pers:
Skinn og benfri kveite, ca 150 g pr "pakke"
3-4 baconskiver
2 skiver sitron
2 stilker vårløk eller 2 asparges
Salt og pepper

Salte og pepre fisken, legg på vårløk i litt lange biter og en sitronskive.

Legg på et par baconskiver og snu dem så baconet ligger under.
Salte og pepre andre siden og legg på sitron og vårløk også her.
Brett baconet over så endene overlapper.

Surr 1 eller 2 baconskiver "på tvers" så det er bacon rundt hele fisken.

Grilles under lokk på indirekte varme i ca 10 minutter.
Vend pakken etter ca 5 minutter.

Servert med en grønn salat, sitron og gjerne søtpotetmos.

Kommentarer