plommechutney



Plommene detter av trærne her omtrent før de er modne. Små er de i år og ikke så gode å spise. Forrige sesong ble de til syltetøy, men det spises ikke her i huset. Chutney derimot er populært, til kjøttmat og indisk. Denne varianten er inspirert av diverse oppskrifter på nettet utfra hva vi hadde i skapene.

1,5 kg (vekt uten steiner)
200 g rosiner
2 ts kumminfrø
2 kanelbark
2 stjerneanis
1-2 ts chiliflak
10 nellikspiker
10 allehånde
5-10 fedd hvitløk
2 dl rødvin
2 dl eplesidereddik
500 g brunt sukker




Plommer i biter, rosiner, hvitløk i skiver og krydder 
kokes opp og putrer i 15 minutter.
 Tilsett væsken og sukkeret. Småkok uten lokk i ca 2 timer. 

Fyll chutneyen på helt rene glass mens den er varm. 
Ha på tett lokk. Oppbevares mørkt og kjølig. 
Etter åpning må chutneyen oppbevares i kjøleskapet.


Kommentarer