Kom over noe billig feilvare som egentlig skulle være kyllinglår, men som var noen ubestemmelige kyllingdeler med bein. Supert til å koke suppe på.
2 kg kyllingkjøtt med bein (eller hel kylling)
3-4 l vann (det skal dekke kjøttet i gryten)
1-2 gulrøtter
1/2 purre
2-3 laurbærblader
smør
2 løk
3-4 fedd hvitløk
1 chili
2-3 gulrøtter
1/4-1/2 sellerirot
1-2 pastinakker
1-2 ts karri
1 tomatboks
saft av en appelsin
salt
pepper
1 dl creme fraiche
salt
pepper
1 dl creme fraiche
bladpersille
vårløk
vårløk
Skyll kyllingen om det trengs. Legg kjøttet i en stor gryte.
Ha oppi vann til det dekker. Kok opp og skum av grumset.
Del opp gulrot og purre og ha i sammen med et par laurbærblad.
La dette trekke en times tid (eller halvannen om det er hel kylling).
Ta opp kjøttet og rens fra beina (og evnt skinn).
Ha beina tilbake i kraften i gryten og la det trekke en halvtimes tid til.
Sil så kyllingkraften over i en annen gryte.
Hakk løk, hvitløk og chili. Riv røtter.
Fres dette i smør og olje til det blir mykt.
Ha i karri og fres litt til.
Tilsett kyllingkraften ok la det hele koke noen minutter til grønnsakene er møre.
Smak til med appelsinsaft, salt og pepper.
Rund av med creme fraich. Tilsett så kyllingkjøttet og la alt bli gjennomvarmt.
Rør i vårløk og persille og server.
Kommentarer
Legg inn en kommentar