myntegelé



Da var det på tide å høste mynten. Det var en god avling, så satser på å slippe å måtte kjøpe myntegelé på en stund. Mynte er spesielt nydelig til lam.

Til 5-6 glass gelé:

5 dl mynteblader, renset og vasket
8 dl vann
8 dl sukker
1 sitron
1 pk jam syltepulver til gelé (70 g) eller certo
2 ss hvitvinseddik
Grønn konditorfarge

Myntebladene renses og skylles godt. Fjern grove stilker.

Grovhakkede blader og vann kokes sakte opp. 
La blandingen koke et par minutter. 
Ta til side og la bladene trekke ti minutter i vannet.

Sil bladene fra og ha væsken tilbake i gryten. 

Tilsett sukker, sitronsaft og jam/certo og kok opp. 

Skum av og ha i konditorfarge til ønsket kulør og hvitvinseddiken. 

Fyll over på sterile glass. 

Oppbevares kjølig.

Kommentarer