coleslaw by stiansen



Dette er min favoritt-coleslaw. Spesielt godt til burgere, laks og svin. Måtte google grunnoppskriften da jeg lager den litt på slump etter å ha laget den i mange år. Ser nå at jeg har byttet ut et par ingredienser. Mine i parentes.


300 g sommerkål eller vanlig kål
1 stk gulrot.
1 stk grønt, syrlig eple
Dressing:
2 ss finhakkede sylteagurk (agurkmiks fra glass)
0,5 dl majones (Hellmans eller hjemmelaget)
0,5 dl crème fraîche (lettrømme)
1 ss sitronsaft (lys eddik)
1 ss sukker
1 ss hp-saus
litt flaksalt og sort pepper

Bland sammen dressingen i en bolle.
 Riv eple og gulrot og bland dette i dressingen før eplet blir brunt. 
Skjær kål i båter og så tynne strimler på tvers av disse. 

Ha kålen i bollen og bland godt. 
Smak til med salt og pepper. 
Sett kaldt før servering (ikke for lenge da den kan bli litt soggy).

Ha salaten over i en serveringsbolle og pynt gjerne med noe grønt (f.eks, persille)



Kommentarer