ripspai



Med rips til overs er dette en deilig og enkel sensommerdessert. Frisk og søt på en gang. Fryste bær kan gjerne brukes.



til ca 4-5 pers:
150 g smør
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
0,5 dl havregryn
0,5 ts kardemomme
Renset rips
1 ts potetmel
2 ss sukker

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Smuldre sammen smør, hvetemel, sukker og kardemomme. 
Bland i havregryn.

 Rens og skyll ripsen og legg den i en ildfast form, ca 15x25 cm. 
Jeg fylte ca 2 cm opp i formen.
Bland inn potetsmel og resterende sukker.

Ha smuldreblandingen over bærene og sett formen midt i ovnen. Stek i 25-30 min, til den er gyllen og bærene har sunket sammen.




Serveres lunken med vaniljesaus eller krokanis.

Kommentarer