ølkokt oksegryte



En nydelig gryte som blir bedre jo lenger den står på platen. Fikk brukt opp en gammel alkoholfri øl også og tømt grønnsaksskuffen (og en liten rest tomatsalat). 

Til 4 personer pluss litt rester:
3-4 ss olivenolje
4 gulrøtter
2 gule løk
250 g sellerirot, ca
2 pastinakk
1/2 fennikel
1 rød paprika
1 kg rent kjøtt, eks bogbiff
4-5 hvitløk
2 dl buljong/vann eller kraft
3 laurbærblad
1 kanelbark
6-7 allehåndefrø
1 ts timian, tørket
33 cl øl m/u alkohol
salt og pepper
persille e.l. om man har
ev. en klunk sweet chilisaus
maizennajevning

 Skjær kjøttet i 3x3 cm. 
Brunes, litt av gangen, i halvparten av oljen. 
Sett til side. Litt salt og pepper på. 
Kok ut pannen med 1-2 dl vann.

 Rens/skrell og skjær alle grønnsaker i små terninger.
De freses så med krydder i resten av oljen i en stor gryte. 

 En liten tomatsalat-rest ble også med.

 Ha kjøttet over i gryten. Hell over øl, panneavkok og buljong. 
Til sammen ca 5,5 dl væske. 
La det hele putre i 2-3 timer under lokk. 
Ta av lokket og la det koke litt så væsken reduserer litt.
 Tykne ev. med maizennajevning.
Smak til med salt, pepper og sweet chili saus. 


Server med ris eller potetstappe.


Kommentarer