siciliansk aubergineragu - caponata



Til årets påskelam. Pleier ofte å lage ratatouille til lammestek, men alltid gøy med litt variasjon. Tenker denne blir bra sammen bl.a.  potetgrateng og ovnsstekte rotgrønnsaker. 


Til 6-8 personer som tilbehør:
1 dl olivenolje
2 auberginer
2 rødløk
1 liten squash
3 stilker stangselleri
2 paprikaer, gjerne rød og gul
5-6 hvitløksfedd
2 ss tomatpure
1 dl hvitvin
1 boks hele tomater
1 kanelbark
2-3 laurbærblad
1 neve rosiner
1 lite glass/boks italiensk ansjos
1 neve kapers
1 neve sorte oliven (stenfrie)
2ss sukker
1-2 ss hvitvinseddik (smak til)
1 neve ristede pinjekjerner
bladpersille, basilikum og ev. litt mynte



Begynn med å skjære auberginene i terninger. 
Salt dem og sett til side mens resten av grønnsakene vaskes, renses og skjæres i mindre biter. 
Skyll og tørk auberginebitene godt.


Varm opp oljen i en stor gryte eller wok. 
Fres  auberginen litt før resten av grønnsakene tilsettes (også hvitløken, hakket). 

Ha så i tomatpure og fres litt til før hvitvinen og tomatboksen tilsettes sammen med kanel og laurbær.

La det hele putre en halvtimes tid. 
Så tilsettes rosiner, ansjon (uten oljen) kapers og oliven. 
La det putre 5-10 minutter til. Smak til med sukker/eddik og salt/pepper.


Ha over pinjekjerner og urter ved servering.

Kommentarer