grillet hvalbiff med myk løk og kryddersmør



Hvalbiff er flott sommermat, og særlig på grillen. Serveres med samme tilbehør som ville kledd en god biff. Jeg synes stekt løk og kryddersmør hører til, sammen med lettgrillede grønnsaker som asparges og squash. I dag ble det derimot en lett salat til da jeg valgte blomkålris som tilbehør.

Til 2 pers:
2 hvalbiffer (200-250 g pr. stl)
1 ss rapsolje
1 ss smør
2 rødløk
Rapsolje, salt og pepper til biffen

Rens og del løkene i to på langs. 
Skjær hver halvdel i skiver og stek mykt i olje og smør på lav til medium varme. 
Den kan gjerne få litt farge på slutten. Smak til med salt og pepper.


Pensle hvalbiffene med olje og strø på pepper og flaksalt.
Grilles på meget høy varme i ett minutt på hver side. La biffen hvile 10 minutter.

Serveres med dijonsmør, maître d'hôtel- eller kryddersmør (gjerne fra butikken) 
i tillegg til løken, en frisk salat og nypoteter eller blomkålris. 

Kommentarer