grillet makrell


Det blir ikke mer sommer enn dette. 

Til 2 pers:
2 medium makrell pr. pers (á ca. 250 g)
1-2 lime
dill
1-2 ss rapsolje (kaldpresset)
salt og pepper
vårløk, sukkererter, reddik (eller annet lettgrillede grønt)
urter
alufolie eller fiskerist


Rens fisken. Fjern hode og finner, vask og tørk godt. 
Fjern gjerne beina i "åpningen", så unngår man småbein i halsen. 
Har fisken melke eller rogn kan disse legges sammen med fisken på folien. 

Riv av et stort folieark og legg fisken på dette. 
Salte og pepre i buken og på skinnet. Legg litt dill og lime i buken. 

Rens og skjær opp grønnsaker. 
Legg dette sammen med fisken. Ha over urter og olje. 

Legg folien på medium grill, ca. 200 grader og grill i 10 minutter med lokket på.
Grill gjerne en halv lime ved siden av. 

Server med pepperrotrømme, agurksalat og gjerne små nypoteter. 
Her pyntet med blomstene fra agurkurt

Kommentarer