Til 2 pers:
2 medium makrell pr. pers (á ca. 250 g)
1-2 lime
dill
1-2 ss rapsolje (kaldpresset)
salt og pepper
vårløk, sukkererter, reddik (eller annet lettgrillede grønt)
urter
alufolie eller fiskerist
Rens fisken. Fjern hode og finner, vask og tørk godt.
Fjern gjerne beina i "åpningen", så unngår man småbein i halsen.
Har fisken melke eller rogn kan disse legges sammen med fisken på folien.
Riv av et stort folieark og legg fisken på dette.
Salte og pepre i buken og på skinnet. Legg litt dill og lime i buken.
Rens og skjær opp grønnsaker.
Legg dette sammen med fisken. Ha over urter og olje.
Legg folien på medium grill, ca. 200 grader og grill i 10 minutter med lokket på.
Grill gjerne en halv lime ved siden av.
Server med pepperrotrømme, agurksalat og gjerne små nypoteter.
Her pyntet med blomstene fra agurkurt
Kommentarer
Legg inn en kommentar