En sommerlig fiskesuppe ble dette. Livredd som jeg er for overkokt fisk legger jeg den like godt på tallerkenen før jeg heller over suppen.
Suppe til 2:
300 g salma back loin (smal type)
1-2 ss raps jomfruolje
1 tommelstor ingefærbit
1 kinahvitløk eller 2-3 vanlige fedd
1 rød chili
1 bit fennikel
2-3 sjalottløk
2-3 vårløk
1 ts karri eller gurkemeie
1 dl hvitvin eller eplejuice
2 dl vann
1 fiskebuljongterning
1 dl kremfløte
noen reddiker
noen sukkererter
1-2 lime
Hvitløk, ingefær og chili hakkes
Det samme med løk, fennikel og vårløk.
Ha alt i en gryte sammen med rapsolje, gjerne en jomfru.
Freses til det blir mykt.
Ha så i eplejuice eller vin, pepper, karri,
samt en terning fiskebuljong og vann.
Tilsett grønnsakene og fløten. Kok et par minutter.
Skjær salmaen i skiver på størrelse med sashimibiter.
Fordel dem i ett lag i en dyp tallerken. Ha på litt salt, pepper og lime.
Hell så over suppen. Ha over urter og limejuice og nyt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar