tre dipper/sauser til sjømat



St.hans-feiring, og særlig til sjøs, ber om sjømat. I stedet for klassiske ferske reker ble det denne gang laksesashimi og hvitløkfreste argentiske reker. Tre nydelige sauser ble med på ferden, samt sprø grønnsaker som vårløk, reddik og sukkererter av den lubne typen. Kald riesling i glasset var heller ikke feil.

Dipp nr. 1:
0,5 dl soyasaus, gjerne saltredusert 
0,5 dl limesaft
1 ss riseddik (eller vanlig lys eddik)
1 ss sukker (eller sukrin gold)
1 ts sesamolje

Røres sammen og settes kaldt.





Dipp nr. 2:
1 lime, saften
3 ss fish sauce, nam pla
1 ss sukker (eller sukrin gold)
1 fedd hvitløk, presset/revet
1 ss revet ingefær
1/2 rød chili, hakket

Alt blandes i en liten bolle og settes kaldt frem til bruk





Dipp nr. 3 (til scampi):
1 dl majones, hjemmelaget eller Hellmans
1/2 lime, saft og revet skall (husk å vaske den godt)
1 ss sriracha
1 fedd hvitløk, presset

Rør sammen og sett kaldt






Kommentarer