grillkål


Sommerens favoritt. Et deilig og enkelt tilbehør til nesten alt av grillmat. Om man vil være litt sunnere dropper man smøret og kun bruker en god olje. Jeg pleier å legge pakken på grillen før den er helt varm så den får tjuvstartet litt. 

1 hode sommerkål eller spisskål

3-4 vårløk

7-8 hvitløksfedd med skall (eller mer)

raps- eller olivenolje

smør

flaksalt 

sort pepper

evnt rød chili i tynne strimler

aluminiumsfolie

Ta av ytterste blader på kålen. Skjær den i grove biter. 
Fjern det meste av stilken.
Rens og del vårløk i ca 5 cm biter. Behold skallet på hvitløken.
Legg alt på et stort stykke folie. Risle over olje, salt og pepper. 

Høvle over smør med ostehøvel. 
Pakk folien tett rundt og sett pakken på grillen, 
helst i indirekte sone. 20-25 minutter bør være passe.


Kommentarer