Høstkveld, hyttetur og årets første ferske lam. Bedre blir det ikke. Min debut med kokkelering av lammeskanker av en eller annen grunn. Det skal gjentas. Så enkelt og godt.
Rikelig til 2 pers:
2 lammeskanker
2 knuste hvitløksfedd
Salt og pepper
3 mellomstore gulrøtter
3 mellomstore gulrøtter
1-2 pastinakker
1 søtpotet
1 søtpotet
1 løk
6-7 hvitløksfedd m skall
1 ts tørket timian
3 stk laurbærblad
1 kanelbark, delt
1 boks hermetiske tomater
1 glass rødvin
3 dl vann
skall av 1/2 appelsin, kun det ytterste
salt og kvernet pepper
olje til steking
Rens grønnsakene (utenom hvitløken). Skjær løk, gulrøtter, pastinakk og søtpotet i biter. Ha oljen og grønnsakene i en gryte som tåler ovn. Har den ikke lokk går det bra med aluminiumsfolie.
Fres grønnsakene noen minutter. Ha så i kanel, timian, laurbær, 1 ts salt og noen runder pepper fra kvern. Stek litt til så grønnsakene får litt farge. Ha en rødvin. Kok litt inn før tomatene og vannet has i.
Lammeskankene tørkes og gnis inn med knust hvitløk, salt og pepper. Dytt dem litt nedi grønnsakene. Sett på lokk (eller folie) og sett gryten i ovnen (som er stilt inn på 180 grader). Etter 3 timer er middagen klar.0
Serveres med potetstappe, sylteagurk og aronia-/ripsgele.
Kommentarer
Legg inn en kommentar