Blir alltid fristet til å kjøpe gresskar sånn rundt halloween. Dette tilbehøret ble først laget til høstlammesteken, med fetaost, men er også god uten sistnevnte. Jeg bruker flaskegresskar, men andre typer kan også brukes.
Til 4 personer:
1/2 flaskegresskar
Masse hvitløksfedd (med skall)
3-4 ss olje (f.eks raps/oliven)
1 ts kumminfrø
2 røde løk i tynne båter
Salt og pepper
Evnt litt rød chili
(1 blokk fetaost)
Sett ovnen på 200 g.
Skjær gresskar i tynne båter, ca 1-1,5 cm.
Fjern gjerne skallet med en potetskreller.
Bland alt godt (unntatt evnt. fetaost) og ha det over i en ildfast form.
Sett formen midt i ovnen. Stek i 20 minutter.
Vent om på grønnsakene og stek i 20 minutter til,
eller til gresskaret er mørt.
Kjenn etter med en spiss kniv. Skru ned varmen litt underveis om det blir svidd.
Fetaost i terninger blir med de siste 5-10 minuttene i ovnen.
Fjern skallet på hvitløken på tallerkenen.
tiventisme Clayton Jones https://wakelet.com/wake/i7aPZkIbnvG7O28jUivh9
SvarSlettadabsmoulsub