bakt gresskar


Blir alltid fristet til å kjøpe gresskar sånn rundt halloween. Dette tilbehøret ble først laget til høstlammesteken, med fetaost, men er også god uten sistnevnte. Jeg bruker flaskegresskar, men andre typer kan også brukes. 

Til 4 personer:

1/2 flaskegresskar

Masse hvitløksfedd (med skall)

3-4 ss olje (f.eks raps/oliven)

1 ts kumminfrø

2 røde løk i tynne båter

Salt og pepper

Evnt litt rød chili

(1 blokk fetaost)


Sett ovnen på 200 g. 
Skjær gresskar i tynne båter, ca 1-1,5 cm. 
Fjern gjerne skallet med en potetskreller.
Bland alt godt (unntatt evnt. fetaost) og ha det over i en ildfast form.

Sett formen midt i ovnen. Stek i 20 minutter. 
Vent om på grønnsakene og stek i 20 minutter til, 
eller til gresskaret er mørt. 
Kjenn etter med en spiss kniv. Skru ned varmen litt underveis om det blir svidd. 
Fetaost i terninger blir med de siste 5-10 minuttene i ovnen.
Fjern skallet på hvitløken på tallerkenen.

Kommentarer

Legg inn en kommentar