En deilig suppe til hverdag og fest. En amerikansk versjon av minestronesuppe. Oppskriften kan gjerne dobles eller triples og er super å servere mange. Toppingen gjør at suppen blir mer spennende og fint kan serveres gjester i ikke alt for høytidelige selskaper.
Til 4 personer:
2 ss olje
400 g kjøttdeig
1 stor løk
4-5 fedd hvitløk
2 selleristenger
2 gulrøtter
1 tomatboks
2,5 dl rødvin
1/2 ts rosmarin eller herbe de Provence
1 l buljong (terning + vann)
100 g spekeskinke eller bacon
1 boks røde/kidneybønner (uten laken)
1 stor neve pasta
salt og pepper
Til topping:
cheddar
parmesan
hvitløk
persille
sitron (skallet)
Skjær grønnsakene smått og fres dem i oljen.
Tilsett kjøttdeig og rødmarin og fres litt til.
Ha så i rødvin, buljong og skylte bønner.
La det hele koke 20 minutter før pasta tilsettes.
Kokes videre til pastaen er klar.
Smak til med salt og pepper.
Riv ostene og sitronskallet. Hakk persillen og press hvitløken.
Bland godt sammen og ha toppingen over i en serveringsskål.
Serverer suppen i dype tallerkener med toppingen og gjerne brød til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar