Ruths suppe


En deilig suppe til hverdag og fest. En amerikansk versjon av minestronesuppe. Oppskriften kan gjerne dobles eller triples og er super å servere mange. Toppingen gjør at suppen blir mer spennende og fint kan serveres gjester i ikke alt for høytidelige selskaper. 

Til 4 personer:

2 ss olje

400 g kjøttdeig

1 stor løk 

4-5 fedd hvitløk

2 selleristenger

2 gulrøtter

1 tomatboks

2,5 dl rødvin

1/2 ts rosmarin eller herbe de Provence

1 l buljong (terning + vann)

100 g spekeskinke eller bacon

1 boks røde/kidneybønner (uten laken)

1 stor neve pasta

salt og pepper


Til topping:

cheddar

parmesan

hvitløk

persille

sitron (skallet)

Skjær grønnsakene smått og fres dem i oljen.

Tilsett kjøttdeig og rødmarin og fres litt til.

Ha så i rødvin, buljong og skylte bønner. 
La det hele koke 20 minutter før pasta tilsettes.
Kokes videre til pastaen er klar.
Smak til med salt og pepper.

Riv ostene og sitronskallet. Hakk persillen og press hvitløken.
Bland godt sammen og ha toppingen over i en serveringsskål.

Serverer suppen i dype tallerkener med toppingen og gjerne brød til.

Kommentarer