En saftig og god kake til mange. Oppskrift fra nrk.no. Jeg lagde en halv gang mer glasur, det er regnet ut nedenfor.
1 stor langpanne, 48 biter:
250 g smør
650 g sukker
4 egg
1 liter kulturmelk
3 ts natron
800 g hvetemel
4 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 ts nellik
2 ts kardemomme
Glasur/topping:
225 g smør, romtemperert
7,5 dl melis
3 ss vaniljesukker
300 g kremost
Smelt smøret på middels varme i en kjele. Når alt smøret er smeltet fjernes kjelen fra varmen.
I en bolle røres egg og sukker sammen.
Rør godt sammen til sukkeret er delvis oppløst.
Rør inn kulturmelken og smøret.
Bland hvetemel, krydder og natron og sikt dette inn i resten av røren.
(Krydderet kan også blandes med smøret for kraftigere smak)
Når røren er jevn og uten klumper fordeler du den i en bakepapirkledd langpanne, cirka 30–40 cm.
Sett kaken i stekeovnen på 180 grader over/undervarme
og stek den i cirka 35 minutter på nest nederste rille.
Avkjøl kaken i formen.
Kremostglasur.
Pisk romtemperert smør lyst og luftig sammen med melis og vaniljesukker.
Tilsett kremosten og visp til den er jevnt blandet inn.
Det er viktig at det ikke røres for mye etter kremosten er tilsatt for da kan glasuren bli for flytende.
Flytt kaken over på et fat og fordel kremosten så jevn som mulig når kaken er avkjølt.
Jeg delte den i to først for å få plass på fat og i kjøleskap.
Sett kaken kaldt til servering. Skjær i biter med en skarp kniv.
Kommentarer
Legg inn en kommentar