kyllingkjøttdeig i helgeskrud


Her mangler det ikke på fløte, så dette er ikke en hverdagsrett. En kjapp og rimelig rett er det i alle fall. Og veldig smakelig (sikkert fløtens skyld). Sausen er på svensk vis tilsatt dijonsennep og estragon.

1-2 ss olje

1 gul løk

1-2 hvitløksfedd

400 g kyllingkjøttdeig

1,5 dl vann

1/2 buljongterning (gjerne soppbuljong)

3 dl kremfløte

1-2 ss dijonsennep (begynn med 1 ss)

1 godt dryss tørket estragon (eller frisk om man har)

Noen runder med pepperkvernen

7-8 "kuler" frossen bladspinat (ikke hakket)


Tin spinaten noe (gjerne i mikro). 
Hakk løk og hvitløk og fres myk i oljen. 
Jeg brukte en sautepanne, men en vid gryte går fint. 
Tilsett kyllingkjøttdeigen og hakk den opp mens den varmebehandles.

Ha oppi vannet og buljongterningen, kok litt inn.
 Tilsett så fløte, sennep og estragon. 
La gryten putre litt til den tykner. 
Ha så i spinaten og kok opp. Smak til med pepper. 
Tilsett litt mer vann ved behov.


Server med poteter eller ris (gjerne rød eller sort type) og f.eks dampede aspargesbønner. 
Og her med et lite dryss pul biber.

Kommentarer