vårgrønn laks



Å koke tomatsalat var genialt. Friskt og godt tilbehør til laksen. Nytt favorittilbehør. Friskt ble også de grønne greiene, med mye sitron som trenger avkastning, så reduserte det litt da jeg skrev ned oppskriften. Rest nr. 3 som ble brukt var dippen fra i går, den havnet i den bakte poteten til sønnen i huset.

Tomatsalatrest fra igår
-
Sukkererter
Asparges
Romanosalat
Tyrkisk grønn paprika
Hvitløk
3 ss teriyakisaus
½  sitron  
Sesamfrø
-
Laks
Sitronpepper
Kesam

Tomatsalaten kokes under lokk med litt sukker.
Grønnsakene renses og deles i passe biter. Varm litt olje i en panne og fres paprika, sukkererter og asparges. Ha i hvitløk og romanosalat (eller hjertesalat) etter noen minutter. Forsiktig så ikke hvitløken svis. Skvis sitronsaft over og ha på teriyakisausen. Kok inn litt. Ha sesamfrø over ved servering (det glemte jeg visst).




Krydre laksen med sitronpepper og stek noen minutter i en panne.

En klatt kesam smakte udmerket til.




Kommentarer

  1. tror det var det, husker ikke helt ;)
    joda, men grønnsakene ble plutselig litt mye stekt.
    nærmest samme grønnsakene i dagens middag ser jeg. må tenke nytt, hehe.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar