Vi pleier å ha bacalao i løpet av påskeuken. Har alltid laget Mimmis gode klassiske "norske" bacalao, men fant denne oppskriften for en stund siden og har gledet meg til å lage den i påsken. Byttet selvsagt ut sitronen med appelsin, det er jo tross alt påske. Vi hadde ikke fiskefond i hus, så benyttet grønnsaksbuljong i stedet. Ellers kun noen små endringer. Husk å vanne ut klippfisken! Brukte ryggfileter og de trengte ca. 36 timers utvanning.
Til 4 pers.
650 g klippfiskloin
1 dl olivenolje
1,5 gul løk
4 kinesiske hvitløk eller 5-6 fedd
1 rød chili (eller mer)
2 gule paprika
2 laurbærblader
2 dl hvitvin
2 dl grønnsaksbuljong
1,5 dl fløte
0,5 g safran
1 appelsin
1 klype flaksalt
Pepper
Grønne oliven
Persille, basilikum, koriander
1,5 dl fløte
0,5 g safran
1 appelsin
1 klype flaksalt
Pepper
Grønne oliven
Persille, basilikum, koriander
Skjært løken i skiver og hakk hvitløk og chili grovt.
Fres løk, hvitløk og chili noen minutter i oljen i en vid gryte eller en sautepanne.
Ha i laurbærblader, safran og strimlet gul paprika. fres noen minutter til.
Ha så i hvitvin og kraft/buljong kok litt inn før fløten has i.
La det hele pute til grønnsakene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett saft fra en appelsin og evnt. litt mer vann om det virker litt tørt.
Skjær den utvannede fisken i litt store terninger på 2,5-3 cm
Ha fisketerningene over i sausen,
sett på lokk og la det hele putre 5-10 minutter
Dryss over olivenene samt bladpersille, basilikum og koriander (eller andre urter)
Serveres med potetstappe
eller små saltkokte poteter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar