Gresskarstilbehøret ble til grunnet gresskarrester som måtte fortæres, men kan gjerne byttes ut med en frisk salat eller andre grønnsaker. Svineoppskriften er inspirert av en oppskrift fra koket.se.
Til 3-4 personer (etter størrelse på fileten)
2 ss smør/olje
1 indrefilet av svin 6-800 g
Salt og pepper
1,5 dl vann
3 dl fløre
1-2 ss dijonsennep
1 ss kalve- eller kantarellfond
2 klyper tørket estragon
Litt sitronsaft (gjerne fra flaske)
1 ss soyasaus eller mer
Kraften fra fileten
Litt grønt, f,eks basilikum
Sett ovnen på 180 grader.
Del fileten i to (for bedre å få plass i stekepannen).
Skjær bort eventuelle hinner. Salte og pepre.
Brun filetene raskt og ha dem i en ildfast form.
Kok ut pannen med vannet og ha dette i formen.
Stek i ovnen i ca 20 minutter. Ta ut kjøttet og la det hvile mens sausen lages.
Ha fløte, sjyen fra kjøttet, fond, sennep, estragon i stekepannen.
Kok til det tykner. Smak til med soyasaus, sitron og pepper.
(Så etterpå at det i oppskriften sto honning, og ikke soyasaus,
men det smakte veldig bra likevel.
Kanskje jeg prøver honning og soyasaus neste gang).
Er de veldig rosa kan de ligge i sausen noen minutter.
Vend om underveis.
Server med kokte delikatessepoteter eller potetstappe, og bakt gresskar.
Kommentarer
Legg inn en kommentar