svine(indre)filet med dijon-/estragonsaus & bakt gresskar


Gresskarstilbehøret ble til grunnet gresskarrester som måtte fortæres, men kan gjerne byttes ut med en frisk salat eller andre grønnsaker. Svineoppskriften er inspirert av en oppskrift fra koket.se.

Til 3-4 personer (etter størrelse på fileten)

2 ss smør/olje

1 indrefilet av svin 6-800 g

Salt og pepper

1,5 dl vann

3 dl fløre

1-2 ss dijonsennep

1 ss kalve- eller kantarellfond

2 klyper tørket estragon

Litt sitronsaft (gjerne fra flaske)

1 ss soyasaus eller mer

Kraften fra fileten

Litt grønt, f,eks basilikum


Sett ovnen på 180 grader. 
Del fileten i to (for bedre å få plass i stekepannen). 
Skjær bort eventuelle hinner. Salte og pepre. 
Brun filetene raskt og ha dem i en ildfast form. 
Kok ut pannen med vannet og ha dette i formen. 
Stek i ovnen i ca 20 minutter. Ta ut kjøttet og la det hvile mens sausen lages.

Ha fløte, sjyen fra kjøttet, fond, sennep, estragon i stekepannen. 
Kok til det tykner. Smak til med soyasaus, sitron og pepper.
 (Så etterpå at det i oppskriften sto honning, og ikke soyasaus, 
men det smakte veldig bra likevel. 
Kanskje jeg prøver honning og soyasaus neste gang). 

Skjær kjøttet i ca 3 cm skiver. Legg dem i sausen og varm opp.
 Er de veldig rosa kan de ligge i sausen noen minutter. 
Vend om underveis. 


Ha over urten og sett stekepannen på bordet. 
Server med kokte delikatessepoteter eller potetstappe, og bakt gresskar.

Kommentarer